Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Αρ. Φύλλου 140...

με αφορμή το παρακάτω άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας, αρ. φύλλου 140, ο κύριος Θ. Ροϊλός ως αρθρογράφος και εκδότης της εφημερίδας,

 έλαβε την παρακάτω εξώδικη διαμαρτυρία:


καθώς επίσης και τις παρακάτω επιστολές από συμπατριώτες μας:


1) Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. του Π. Σ. Τ. κύριο Αθανάσιο Ροϊλό

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Λένε πως πάντα πιάνει τόπο ο λόγος κάποιου, να που αυτή τη φορά ο λαπάς σας βελτιώθηκε και περιέχει καρυκεύματα, από σταγόνες κακεντρέχειας, περιχυμένα με σάλτσες κοινωνικού διαχωρισμού και μεταφυσικές ανησυχίες.

Πρέπει να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα από το βάθος της ανάλυσης σας για τους συμπατριώτες μας, μη εξαιρουμένου και υμών, ομολογώ όμως ότι με ξένισε αυτός ο χαρακτηρισμός τους ως ζώων, δεν γνωρίζω αν τούτος είναι αποτέλεσμα της έρευνας σας, ή αποτελεί δική σας προσωπική ενδοσκόπηση.

Διαφωνώ ριζικά επίσης με την κατάταξη των συμπατριωτών μας σε δύο μόνο κατηγορίες, παραλείψατε και την κατηγορία του κόλακα, ανθρώπου με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που αν και του δόθηκαν οι ευκαιρίες, αυτός συμπεριφέρεται ως δουλοπάροικος και το μόνο που κατάφερε είναι να θεραπεύει τις ορέξεις- απαιτήσεις αφεντικών διότι «Μαζί τους αισθάνεται σίγουρος, σημαντικός». (Φράση παρμένη από την ομιλία σας κατά την κοπή της πίτας το 2009).Ή «η Στεμνίτσα και ο Δήμος Τρικολώνων αναδείχτηκαν και πήραν περισσότερα από ό,τι άντεχαν και άξιζαν να πάρουν». Φράσεις που συνιστούν από Νερώνειους επαίνους.

Επίσης διατυπώνετε και μεταφυσικές απειλές. Απειλείτε, χωρίς καμία εξαίρεση, όλους τους συμπατριώτες μας, ότι θα οδηγηθούν στην Κόλαση! για τη στάση τους, επειδή είναι σκεπτόμενοι και αρνούνται να είναι οσφυοκάμπτες. Νομίζετε κ. Πρόεδρε ότι έτσι τους τρομοκρατείτε; Αλλά εγώ θα δεχθώ τη θέση σας και τις αγωνίες σας, ότι σας περιμένει πράγματι η κόλαση. Παρακαλώ διώξτε τον τρόμο από πάνω σας. Γιατί για σας προσωπικά και για χάρη σας, είμαι βέβαιος ότι θα συνηγορήσει το από εσάς θεραπευθέν , τιμηθέν, υμνηθέν, βαθιά θρησκευόμενο ίνδαλμα σας, όπου μαζί και με τις ευλογίες του άγιου του τόπου μας, θα σας συντρέξει και θα διαβείτε την πύλη του Παραδείσου.

Γ. Σ. Φατούρος
Στεμνιτσιώτης


2)